service och aktiviteteR I RAMUNDBERGET

OBS! Denna information gällde under vintern 2019 men till vintern 2020 har troligen olika restriktioner införts pga corona. Kontrollera på Ramundbergets hemsida!

Hotellet 'Fjällgården'
…är Ramundbergets centrum och ligger på andra sidan vägen om liften, här finns pool och gym i källaren (bokas i receptionen), samt ett fint lekland för barn med fjälltema i källaren, där det också ordnas barnaktiviteter varje kväll (kostar pengar). I Fjällgården finns även tvättmaskin att låna vid behov.

Restaurangen Mor Britas ligger i hotellet och det går bra att boka bord till middag här även för stuggästerna, det är en fast meny varje kväll med utvalt vinpaket till och barnen har en egen meny. Boka i receptionen eller ring och boka. Barnen kan leka i källaren efter att de ätit färdigt, här finns lekledare på kvällstid.
 
Gästservice-huset
Stora huset i vinkel mittemot hotellet, här hämtar man ut liftkort, ordnar med skidskola och anmäler sig till aktiviteter. Är gästservice stängt kan receptionen på Fjällgården också hjälpa till.

Grytan kök och bar finns i samma hus på övervåningen, här finns café med basutbud av fika samt lunch/middag - varm, redig mat - och bar. Även matsäcksrum på loftet. Barnen kan leka i lekrummen och titta på bio på kvällen. Här finns ibland afterski.

Läkarmottagning finns på bottenvåningen bredvid gästservice, bemannad kl. 08.30-09.30 av läkare. Vid nödsituationer, kontakta gästservice, personal i liftsystemet eller ring 112.
 
Topsporthuset
Huset på andra sidan liften om gästservice-huset har skiduthyrning samt butik.

Uthyrningen har bottenvåningen i huset och här finns all slags utrustning att hyra, inkl. fjällpulkor och utrustning för turer, de slipar även skidor och utför reparationer.

På övervåningen finns en fin Topsport-butik med ett bra sortiment av skidprylar och kläder, och även en del Ramundberget-produkter. Vid Osthangsliften finns mer snowboardprylar och Topsport i Bruksvallarna har längdprylar.

Lanthandeln har tyvärr fört en tynande tillvaro då folk har med sig det mesta och en nådastöt var väl när Icas boxar ställdes upp utanför så att folk nu kan beställa på nätet och hämta ut där. Landhandeln verkar därför ha slutat sälja färskt bröd, frukt och grönt och har endast ett basutbud mejeriprodukter och skafferivaror samt frysta varor, godis och snacks. Här finns även en liten pizzeria med delikatesspizzor som vi rekommenderar!
 
Lill-Ramis
Aktivitetsområde för de minsta barnen med lagom brant backe, bemannad barnlift och rullband, lån av pulkor och madrasser, aktiviteter varje dag och värmestuga med café och matsäcksrum, toaletter och lekrum i källaren.
 
I skidområdet
Skidområdet kretsar kring stolsliftarna Fjällgårdsbanan samt Osthangsbanan och släpliftarna Stjärnliften samt Skarsliften.

Nära toppen av Fjällgårdsbanan, på 1000 meter över havet ligger restaurang Tusen med härligt fika samt lunch under liftens öppettider och supé utvalda kvällar.

Vid Osthangsliften finns ett offpistcenter med litet café, uthyrning/försäljning av snowboards och offpistskidor, matsäcksrum och aktivitetscenter för offpiståkning.

I olika delar av systemet finns roliga spår och platser för barn under namnet 'Mickelinas värld' – skogsåkningsspår med rävgryt, en ”skidkyrkogård”, ett litet slott mm.

Från toppen av Fjällgårdsbanan kan man skida på längd eller turskidor mot Ösjöstugans våffelservering ca 3 km i lättåkt terräng, mycket populärt soliga dagar! På vår karta som är en inzoomning på Ramundbergets centrum finns stolsliften Stjärnliften samt Fjällgårdsbanan markerad.

Längdåkning
Spåren utgår från bron över Ljusnan nedanför Lill-Ramis, här finns ett litet barnspår och på andra sidan Ljusnan finns elljusspår, skidskyttestadion och många spår av olika längd ut i fjällvärlden. Det finns en liten värmestuga precis vid bron för omklädning.
 
(Sedan säsongen 2018-19 är alltså restaurangerna Rudolf och Solbrännet ersatta av Grytan Topsport).
Kartan till vänster har vi gjort själva baserat på Googles karta och här finns allt markerat så som det är sedan Ramunderget byggde om till vintern 2019. 

Lägenheten är markerad med lila X och P-platsen är markerad med P, bilvägen dit markerad med pilar. Liftarna är tjockare blåa streck.

Sopcontainer, återvinninsstation och brevlådan där man kan lämna nyckeln är också markerade.

Nedan ser ni bilder på olika platser där Ramundbergets erbjuder service, aktiviteter och mat, se beskrivningar nedan till vänster.