service och aktiviteteR I RAMUNDBERGET

Hotellet 'Fjällgården'
…är Ramundbergets centrum och ligger på andra sidan vägen om liften, här finns pool och gym i källaren (bokas i receptionen), samt ett fint lekland för barn med fjälltema i källaren, där det också ordnas barnaktiviteter varje kväll (kostar pengar). I Fjällgården finns även tvättmaskin att låna vid behov.

Restaurangen Mor Britas ligger i hotellet och det går bra att boka bord till middag här även för stuggästerna, det är en fast meny varje kväll med utvalt vinpaket till och barnen har en egen meny. Boka i receptionen eller ring och boka.

Gästservice-huset
Stora huset i vinkel mittemot hotellet, här hämtar man ut liftkort, ordnar med skidskola och anmäler sig till aktiviteter. Är gästservice stängt kan receptionen på Fjällgården också hjälpa till.

Grytan kök och bar finns i samma hus på övervåningen, här finns café med basutbud av fika samt lunch/middag - varm, redig mat - och bar. Även matsäcksrum finns på loftet. Barnen kan leka i pingisrummet och ibland titta på bio på kvällen. Här finns ibland också afterski.

Läkarmottagning finns på bottenvåningen bredvid gästservice, bemannad ibland av läkare. Vid nödsituationer, kontakta gästservice, personal i liftsystemet eller ring 112.
 
Topsporthuset
Huset på andra sidan liften om gästservice-huset har skiduthyrning samt butik.

Uthyrningen har bottenvåningen i huset och här finns all slags utrustning att hyra, inkl. fjällpulkor och utrustning för turer, de slipar även skidor och utför reparationer.

På övervåningen finns en fin Topsport-butik med ett bra sortiment av skidprylar och kläder, och även en del Ramundberget-produkter. Vid Osthangsliften finns mer snowboardprylar och Topsport i Bruksvallarna har fokus på längdprylar.

Lanthandeln har ett basutbud av snacks, dryck, torrvaror, frysvaror och ett mindre sortiment bröd, frukt/grönt, mejerivaror mm. Den drivs sedan två år av en italiensk familj som dock kämpar med hur oberäkneliga gästerna är - plötsligt vill alla ha grädde en vecka, nästa vecka köper ingen grädde, så det är svårt för dem att ha ett pålitligt sortiment och svårt gör oss att planera för att kunna köpa varor där. Dock får de relativt snabbt hem något som tagit slut, så om ni tänker på att gå och köpa mjölk och juice innan den är helt slut så brukar det fungera.

I samma lokal som Lanthandeln finns även en liten pizzeria med italienska delikatesspizzor bakade av deg som italienarna gör själva - mycket goda tycker vi men de är inte helt som vanliga svenska pizzor så vissa kanske inte uppskattar dem.

Lill-Ramis
Aktivitetsområde för de minsta barnen med lagom brant backe, bemannad barnlift och rullband för de minsta, lån av pulkor och madrasser, aktiviteter varje dag och värmestuga med café och matsäcksrum, toaletter och lekrum i källaren.
 
I skidområdet
Skidområdet kretsar kring stolsliftarna Fjällgårdsbanan samt Osthangsbanan och släpliftarna Stjärnliften + Solliften samt Skarsliften.

Nära toppen av Fjällgårdsbanan, på 1000 meter över havet ligger restaurang Tusen med härligt fika samt lunch under liftens öppettider och supé utvalda kvällar.

Vid Osthangsliften finns ett offpistcenter med litet café, uthyrning/försäljning av snowboards och offpistskidor, matsäcksrum och aktivitetscenter för offpiståkning.

I olika delar av systemet finns roliga spår och platser för barn under namnet 'Mickelinas värld' – skogsåkningsspår med rävgryt, en ”skidkyrkogård”, ett litet slott mm.

Från toppen av Fjällgårdsbanan kan man skida på längd eller turskidor mot Ösjöstugans våffelservering ca 3 km i lättåkt terräng, mycket populärt soliga dagar! På vår karta som är en inzoomning på Ramundbergets centrum finns liftarna som utgår från centrum - Stjärnliften samt Fjällgårdsbanan - markerade.

Längdåkning
Spåren utgår från bron över Ljusnan nedanför Lill-Ramis, här finns ett litet barnspår och på andra sidan Ljusnan finns elljusspår, skidskyttestadion och många spår av olika längd ut i fjällvärlden. Det finns en liten värmestuga precis vid bron för omklädning. Ni kan även åka med längdskidor upp i stolsliftarna (köp tur/returbiljett) och åka längd på toppen av Ramundberget (Tusenspåret) eller på turlederna mot våffelstugorna Ösjöstugan eller Knallens. 
 
(Notera att sedan säsongen 2018-19 är alltså restaurangerna Rudolf och Solbrännet ersatta av Grytan och att gamla Solbrännet har blivit uthyrning samt butiken Topsport).

Kartan till vänster har vi gjort själva baserat på Googles karta och här finns allt markerat så som det är sedan Ramunderget byggde om till vintern 2019. En likadan karta finns även i lägenhetspärmen.

Lägenheten är markerad med lila X och P-platsen är markerad med P, bilvägen dit markerad med pilar. Liftarna är tjockare blåa streck.

Sopcontainer och återvinninsstation  är också markerade, det finns sedan vi gjorde kartan en till container bakom topsporthuset. 

Nedan ser ni bilder på olika platser där Ramundbergets erbjuder service, aktiviteter och mat, se beskrivningar nedan till vänster.