Veckoprogrammet

Varje vecka, vinter som sommar, har Ramundberget ett veckoprogram med olika aktiviteter, både dagtid och kvällstid. Det kan vara alltifrån skidtävling eller afterski till att det visas olika filmer för barnen i TV-rummet på hotellet varje dag en viss tid, eller att det finns möjlighet att äta riktig finmiddag på Restaurang Tusen på kvällen med skotertur till bergets topp. En häftig upplevelse är att följa med på kvällsturen på snöskor till gruvorna på berget mittemot Ramundberget, där man går in med facklor och beskådar de häftiga is-stalaktiterna som finns här. En normaltränad person klarar utan problem promenaden, men barn måste vara över 12 år. En annan häftig grej är att åka med i pistmaskinen, finns plats för en vuxen och ett barn och man får drygt 1 h åkning som börjar med guidning i pistmaskinshallen. Häftigt!

Mickelina Räv, Ramundbergets maskot finns på plats några gånger i veckan i skidbacken och på andra platser och ordnar saker som skattjakt, slalomtävling där alla får pris och liknande. På kvällstid händer det alltid något för barn nere i den stora lek-källaren på Fjällgården. Ifall man äter middag där någon gång är det smidigt då barnen kan vara i lekrummet efter att de ätit från barnbuffén och det alltid finns en anställd som underhåller dem med pyssel, disko och liknande.

Kring jul, nyår och påsk händer det mer än vanligt, med tomtebesök, slädtur, påskäggsjakt och liknande. Sista veckan som de har öppet, kallad ”sista svängen” och som oftast infaller vecka 15, är det också ett större program än vanligt med avslutningsfokus och afterski. Snön brukar dock ligga kvar i backarna till långt in i maj, men då är liftarna stängda. Vissa veckor har även speciella teman från år till år, se Ramundbergets hemsida.

Fjällgården är också under sommaren knytpunkten i Ramundberget, då är både Topsport och lanthandeln stängde och istället finns ett litet utbud av sportprylar och mat i receptionen på hotellet. Hit kan man komma och äta lyxig frukost, lunch, fika eller middag eller ta en drink på verandan i kvällsolen. Barnen kan leka vid gungorna, hoppa på trampolinen, sparka boll, testa pumpbanan för MTB eller härja i källaren i de olika lekrummen där det ofta också är filmvisning. Det finns äventyrsbana, och anordnas skattjakt, fotboll med Mickelina, familjefemkamp och andra aktiviteter.

Läs mer om veckoprogrammet på Ramundbergets hemsida.

Ramundbergets maskot Mickelina räv kramar alla barn efter att de deltagit i någon av de 3 olika cuper som brukar ordnas för barn varje vecka, längdskids-cup, minicupen på Lill-Ramis (ca 2-6 år)  slamt slalomcupen i barnbacken (ca 4-10 år).  

Någon kväll (oftast torsdag) under veckan brukar man kunna boka middag på Restaurang Tusen och få skjuts med skoter upp dit.