Inredning

För planlösning - skrolla längst ner på denna sida!

Hall

I hallen finns gott om avställningsutrymme på en stor hallmöbel med krokar och galgar samt barnkrokar. Hjälmar förvaras enklast på hjälmkrokarna på hallmöbelns kortsidor. För pjäxor och snöiga skor finns droppskydd och högabsorberande mattor vilket gör att hallen aldrig känns sunkig. Torkskåpet kan användas för att torka väldigt blöta kläder, annars finns också en enkel torkställning samt pjäxtork för 4 pjäxor åt gången. Här finns även krokar för nycklar, en smart avställningshylla för t.ex. mobiltelefonen utom räckhåll för småbarn samt spegel och brandsläckare. 

Sovrum (3 stycken)

I lägenheten finns 7 bäddar, varav två dubbelsängar (en 180 cm och en 140 cm) och 3 enkelsängar (80 samt 90 cm). Mindre barn kan även sova i förälders dubbelsäng,  eller i resesäng som får plats i stora sovrummet efter lite ommöblering eller i sovrum 3. 

Sovrum 1: Dubbelsäng 180 cm med två sängbord (se bild nedan). Nyinköpt fastare dubbelsäng 2019 på Möbelmästarna i Hede. Det får plats en 70x120 cm resesäng i sovrummet ifall man skjuter dubbelsängen åt sidan, var då snälla och skjut försiktigt då golvet är känsligt. 

Sovrum 2: Dubbelsäng 140 cm med överslaf 90 cm (se lilla infällda bilden här bredvid). Det får plats en resesäng i rummet även om det blir lite trångt förstås. Detta rum vetter mot öster och blir ljusare på morgonen än de andra två.

Sovrum 3: Våningssäng 80 cm bred. Det får plats en resesäng i detta rum utan att det blir lika tvångt som sovrum 2. 

I samtliga rum finns det garderob (i sovrum 1 finns 2 st) med galgar och flera utdragslådor, spegel och lite extra avhänging för kläder. Förlängningssladd för laddning av telefoner mm. vid varje sängbord, läslampor vid sängen och myslampa i fönstret. Mörkläggningsgardin i alla rum, utanpå detta extra hissgardin.

Efter en härlig dag i friska luften behöver man sova gott och därför har vi varit extra noggranna med madrasser, täcken och kuddar. Till våningssängarna har vi valt resårmadrasser i bra kvalitet på alla sovplatser, även överslafarna (annars är standard att ha enklare madrasser på överslafen) så att alla ska sova gott. I stora sovrummet är sängen nyinköpt 2019. Alla bäddar är utrustade med madrasskydd samt medelvarma täcken i syntetmaterial med fukttransporterande lyocell (vilket är OK för både dunallergiker och kvalsterallergiker då de tvättas regelbundet i 60 grader). Det finns två slags kuddaren fast kudde för sidosovare och en mjukare kudde för mag/ryggsovare, leta upp din favorit Extra kuddar finns under sängen i lådan i sovrum 3. Varje bädd har också en extra ullpläd för den frusne. Täcken och kuddar passar påslakan och örngott i standardstorlekarna 150x200 samt 60x50. Även 140 cm sängen (underslafen i ena våningssängen) är utrustad med två täcken och fyra kuddar eftersom det räknas som en dubbelsäng. För att lakan som ni har med er ska passa, så tänk på att måtten på sängarna är lite olika enl. ovan.

Så här mysigt kan det se ut när man bäddat med eget sänglinne samt ullfiltarna i sovrum 1!
 

Bild på utrustning som ingår i sovrummen (här sovrum 3). Lägenheten uthyres med madrasskydd, täcken, kuddar och ullfilt till varje bädd. Medtag egna lakan, påslakan samt örngott.

Vardagsrum och matplats

Kök, matplats och vardagsrum är en stor öppen sällskapsyta med stora fönster och utgång till balkong. För att det inte ska bli för jobbig ljudmiljö här har vi varit noga med att möblera med ullmatta, hissgardiner, tyg på väggen och stor soffa med många kuddar. Soffan rymmer lätt 6 personer och dessutom finns en mysig fåtölj med gungfunktion och fotstöd som det har en tendens att bli huggsexa om. . Notera att soffan inte är bäddsoffa och att vi inte har madrasskydd, täcken och kuddar för att sova på soffan. Vi rekommenderar inte att ni försöker sova där (annat än en tupplur på dagen förstås…)

Soffbordet är dimensionerat så att man kan ha plats att spela brädspel eller duka upp med tapas. Tv:n är stor och har både DVD och en Playstation 2 inkopplad med ett mindre urval av filmer och något enstaka spel till. Det finns även kontakt så att man kan ansluta egen dator till TV:n och Chromecast. Vi själva tycker att det ibland kan vara skönt att gömma TV:n och istället fokusera på att umgås, prata, spela spel eller läsa och därför har vi satt upp tyg som går att dra för. På en hylla vid soffan finns böcker, tidningar och spel att låna, här finns också utrymme för egna prylar ni tagit med er samt en extra förlängningssladd så att man kan ha ”laddstation” för mobiler, surfplattor mm.
 

När vi firade jul här ett år tog vi med en egen liten julgran att ha julklapparna under, det går också att få plats med en fullstor gran. Bekvämt med sittplatser åt alla och ett tyg som kan dras för TV:n när fokus ska vara på prat och umgänge. 

I sällskapsdelen har vi installerat en etanolkamin som står för lite extra mysfaktor. Tyvärr går det inte att ha vanliga vedeldade kaminer i dessa nybyggda lägenheter med golvvärme då det både är svårt med rördragning och ställer till det med värmeregleringen. Även om etanol inte brinner lika vackert som ved så är det i alla fall lätthanterligt då ni slipper släpa ved och städa bort aska. Mysfåtöljen snurras lätt runt från soffgruppen och blir en avskiljd läsfåtölj framför kaminen istället. 

Vid matplatsen har vi valt ett rejält matbord för 8 personer med 8 stolar (matbordet är större än i de flesta andra lägenheter vi har sett). Här finns bordslampa med dimmer och fönsterlampor, tavlor och vinställ. Några vaser och krukor finns i lägenheten för att det ska gå att skapa trevlig stämning vid matbordet med en medhavd blomma och det finns gott om ljuslyktor för värmeljus. Det finns allt för att kunna servera en trevlig middag med serveringsbestick, uppläggningsfat samt vin, öl, vatten, snaps, champagne, glögg, samt irish-coffee-glas så att varje dryck kommer till sin rätt! 

Kök

Vi själva gillar matlagning och tycker att det jobbigaste med att hyra stuga brukar vara att man inte har tillgång till lika bra grejer som hemma. Knivar brukar vara slöa, plötsligt finns ingen vitlökspress eller konservöppnare när man behöver det och hur ska man egentligen fixa soppan utan stavmixer? Vi har därför satsat rejält på köksutrustningen och vågar utan vidare påstå att vi kan erbjuda Ramundbergets bäst utrustade kök. Här finn våffeljärn, mackjärn, brödrost för 4 mackor åt gången, äggkokare för 7 ägg, moccamaster kaffebryggare som brygger rätt ner i termoskanna, flera rejäla grytor och stora stekpannor, flera matlådor att spara mat i, knivslip, mixer för smoothies, stavmixer, bakformar, ja kort sagt det mesta man kan behöva för att snabbt och smidig svänga ihop goda måltider och mellanmål till många. Titta på fliken fullständig inventarielista så ser ni allt som finns i köket, och har möjlighet att få med er något som mot förmodan skulle saknas. Vill ni ha tips på vad som passar bra att laga till frukost, lunch, mellanmål och middag här så titta under fliken mat-hemma för att få inspiration.
Köket är byggt 2015 men vi tyckte inte att standardutrustningen i dessa lägenheter höll en tillräckligt bra standard, så vi bytte ut spis (nu induktionshäll), diskmaskin och kyl/frys (bra och väldigt tysta!) till nya under 2021. Diskmaskinstabletter, handdiskmedel, diskborte och disktrasor ingår.

Köket är välutrustat med bland annat Moccamaster kaffebryggare med termoskanna.
 

Köket har rejäla bänkytor för matlagning och att ställa upp köksmaskiner på. Här skärbräda, bricka, fruktskål, knivar, vattenkokare, köksredskap. Oljor och kryddor lämnas kvar ibland men kan inte garanteras.
 

Badrummen

Badrummen är fördelade så att det stora har toa, handfat med spegelskåp, handdukstork, duschkabin och bastu, och det lilla har en toalett med handfat och spegel samt vädringsfönster. För att få till lite ruljans på morgonen ifall man bor 7 pers här har vi sett till att alla dessutom har tillgång till spegel i sovrummen.
 

Stora badrummet med bastu och duschkabin. Ta med egna handdukar och egen tvål, toapapper mm. En enkel hårtork finns. Bastun rymmer max 4 vuxna åt gången.

Skidförråd

De skidförråd som finns till lägenheterna är alldeles för små i vårt tycke; i alla fall man skall få in alla slalomskidor, snowboards, längdskidor, för att inte tala om pulkor. Vi har därför upplåtit det som egentligen är ägarförrådet som skidförråd för våra gäster. Här finns gott om plats för all utrustning och låset är samma som till dörren. 
 

Balkong

Lägenheten har en väldigt stor fin balkong, som vi möblerat med stort matbord och 8 stolar samt dynbox med dynor och filtar. Här finns även ett fårskinn för den som vill sätta sig ute även på vintern en stund. På sommaren är det härligt att äta frukost här i morgonsolen och varför inte ha med en bärbar grill och ordna grillfest eller fixa kräftskiva här! Balkongen får ingen kvällssol, men det får å andra sidan inga andra lägenheter i backen heller, vill man grilla i kvällssol rekommenderar vi att man tar med sig bärbar grill till botten av backen och grillar vid lilla grillstugan där det finns bänkar i kvällssol.
 

Kräftskiva på balkongen i augusti. Allt utom maten och blomman ingår som utrustning på sommaren.

Planlösning Kaprifolen C, 70 kvm. Skalenlig. Exempel på storleksförhållanden: Matbordet vi har är för 8 pers och är 240 cm långt, ändå får man plats att gå förbi kylen utan problem. Väggen mellan sovrum 2 och allrum (som TVn sitter på) är 260 cm. Exemplelmöbleringen stämmer någorlunda men sovrummet mot balkongen har 140 cm nederslaf och räknas då som 2 bäddar.